Sistem Imun Memperkukuh Sememangnya

Sistem Imun Memperkukuh Sememangnya

Para saintis telah membuat kesimpulan bahawa alam mempunyai ubat bagi setiap penyakit; ia hanya satu perkara untuk mencari ia. Juga ingat bahawa menjaga tubuh bebas daripada penyakit melalui penyembuhan semula jadi sebenarnya boleh melambatkan proses penuaan dan menambah jangka hayat.

Dr. Remy Chauvin yang menjalankan penyelidikan di Sorbonne di Paris, dan dianggap sebagai kuasa dunia produk semula jadi daripada lebah iaitu propolis atau makanan lebah sebenarnya menyatakan "anti-bakteria, dan anti-virus bahan ini berfungsi untuk meningkatkan ketahanan semula jadi badan untuk penyakit dengan dalaman merangsang sistem imun sendiri ".

Sejak Chauvin mula menyebarkan berita tentang makanan lebah sistem penguat imun, kajian saintifik mengenai bahan lebah telah meningkat secara mendadak, dengan lebih daripada 350 kajian antara 1980m dan 2009.

Kajian berterusan daripada sumber-sumber saintifik dipercayai mengesahkan apa yang dahulu belajar abad yang lalu: ia adalah benar-benar satu penyembuh ajaib, didapati mampu membasmi kedua-dua virus dan jangkitan bakteria, sesuatu yang tidak ada bahan semula jadi yang lain dikenali untuk mencapai.

Jadi apakah keajaiban bahan ini dan apa yang nilainya kepada lebah? Lebah mengumpul propolis banyak dengan cara yang mereka mengumpul debunga dan madu untuk dibawa pulang ke sarang untuk makanan, supaya mereka mengumpul resin tumbuhan untuk memastikan gatal-gatal adalah persekitaran yang steril. Di kawasan-kawasan Utara, resin dikumpul terutamanya daripada poplar, pain dan pokok keembong. Di kawasan yang lebih Selatan, lebah mengumpul damar dari bunga tertentu serta pokok-pokok. Selepas mencampurkannya dengan gabungan air liur dan lilin lebah mereka menyembunyikan campuran dalam guni simpanan mereka untuk perjalanan kembali ke sarang.

Ahli falsafah dan ulama Aristotle (sekitar 350 SM) adalah orang pertama yang menjalankan penyelidikan terperinci terhadap ciri-ciri antiseptik dan penyembuhan itu. Beliau telah membina sebuah sarang kaca untuk lebih memerhatikan cara kerja lebah madu, tetapi lebah, lebih suka untuk menjalankan perniagaan mereka dalam kegelapan, segera bersalut kaca di dalam propolis. Walaupun lebah keinginan untuk hidup dalam kekaburan. Aristotle dikumpulkan wawasan yang besar ke dalam alam mereka dan membuat kemajuan yang perlu diberi perhatian dalam pengetahuan industri mereka. Beliau direkodkan sistem penguat antiseptik dan anti-virus dan imun bahan ini dan mengesyorkan penggunaannya untuk pelbagai penyakit, termasuk penyembuhan luka, lebam dan terseliuh.

Hippocrates, pemegang gelaran masyhur "bapa perubatan moden", juga ditetapkan selama luka, kudis dan ulser. Rujukan yang terdapat dalam Al-Quran untuk ciri-ciri perubatan madu dan propolis, mengesahkan bahawa dunia Arab kuno adalah juga selaras dengan ubat-ubat berkaitan dgn pengusahaan lebah.

Ini bahan keajaiban dari lebah kami mengandungi mineral dan unsur surih seperti kalsium, magnesium, tembaga, kalium, mangan, fosforus, besi, kobalt silika dan zink. Mungkin yang paling penting ia boleh diambil secara tetap sebagai pencegahan, kesihatan meningkatkan langkah, memastikan kesihatan yang baik dan daya hidup dan menjauhkan penyakit, dengan mengukuhkan sistem imun, tidak kira apa keadaan. Ia boleh diperolehi di seluruh dunia daripada semua kedai-kedai kesihatan yang baik.

Sekeping propolis perlahan-lahan larut dalam mulut adalah usia tua ubat sakit tekak yang disyorkan oleh beekeepers. Lozenges juga disediakan untuk menyembuhkan dan melegakan sakit tekak. Berwarna A kerap digunakan oleh doktor untuk menyembuhkan ulser mulut dan menyembuhkan penyakit gusi.

Propolis boleh menyebabkan reaksi alahan, jadi percubaan dengan jumlah yang kecil sebelum digunakan setiap hari. Anda mungkin mempunyai reaksi alahan jika anda mempunyai alahan yang teruk kepada madu dan atau lebah menyengat.

Anda harus mengelak daripada menggunakan jika anda hamil atau menyusu, seperti yang anda akan mengambil langkah berjaga-jaga apabila menggunakan apa-apa bentuk ubat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar