Pemulihan Asid Reflux Asli - Apa Makanan Asid Reflux Trigger dan Apa Akta Seperti Reflux Natural Remedy?

Pemulihan Asid Reflux Asli - Apa Makanan Asid Reflux Trigger dan Apa Akta Seperti Reflux Natural Remedy?

Jika anda sedang mencari untuk refluks asid ubat semula jadi maka anda telah datang ke tempat yang betul, kerana merawat pedih ulu hati dengan cara semula jadi ini adalah benar-benar satu-satunya cara untuk pergi jika anda mencari penyelesaian jangka panjang.

Terdapat banyak cadangan untuk rawatan yang disediakan di Internet, dan refluks asid ubat semula jadi adalah antara carian teratas, kerana ramai yang menyedari bahawa keadaan ini sebenarnya boleh dirawat tanpa menggunakan ubat-ubatan atau pembedahan. Sesetengah ubat boleh mempunyai pelbagai kesan sampingan yang banyak boleh melakukan tanpa.

Kunci kepada refluks asid ubat semula jadi melibatkan penggunaan semua bahan-bahan semula jadi. Terdapat banyak mineral, herba dan benih yang boleh digunakan sebagai rawatan yang berkesan dan pencegahan. Makan pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran yang sihat boleh mengelakkan pedih ulu hati serta melegakan beberapa gejala yang berkaitan.

Sesetengah bahan-bahan semula jadi yang juga telah terbukti sebagai refluks asid berkesan ubat semula jadi termasuk:

- Pisang

- Peppermint

- Ginger

- Kayu Manis

- Badam

Pedih ulu hati boleh dianggap gangguan makan macam, sebagai orang setiap individu mencipta masalah ini, dengan pilihan dalam makanan yang mereka buat. Gangguan makan seperti ini boleh menjejaskan sistem penghadaman atas dan hasil daripada ini adalah apa yang ramai pengalaman sebagai pedih ulu hati yang menyakitkan dan tidak selesa.

Mengamalkan tabiat makan yang betul adalah sentiasa penting untuk menghindari keadaan kesihatan yang orang biasa mengalami, pedih hulu hati termasuk.

Antara makanan yang paling biasa dan minuman 'mencetuskan' untuk pedih ulu hati adalah:

- Kopi

- Teh

- Soda

- Jus Citrus

- Buah-buahan berasid

- Sos tomato

- Tomato

- Chocolate

- Makanan berlemak

- Makanan pedas

Alkohol juga boleh membawa pedih ulu hati kerana ia melegakan otot-otot di dalam badan yang digunakan untuk menyimpan kandungan perut di tempat. Bersantai otot dengan cara ini mungkin bermakna bahawa makanan yang datang kembali ke kawasan esofagus dan akan menyebabkan pengeluaran asid lanjut.

Pastikan anda meninggalkan sekurang-kurangnya dua hingga tiga jam antara makan dan tidur. Berbaring pada perut penuh boleh menyebabkan pedih ulu hati.

Makan makanan yang lebih kecil lebih kerap juga boleh membantu dan memberikan refluks asid ubat semula jadi yang anda boleh dalam kawalan jumlah.

Mengangkat kepala anda apabila di atas katil boleh melakukan keajaiban untuk melegakan tanda-tanda atau mencegah permulaan mereka. Sebab untuk ini adalah bahawa kepala anda akan lebih tinggi daripada perut anda dan kandungan makanan dan asid dalam perut akan menjadi kurang cenderung untuk bangkit, kerana graviti akan menjaga mereka.

Ini hanya beberapa idea-idea yang hebat dan refluks asid ubat semula jadi yang anda boleh menerima pakai untuk membantu anda mengatasi keadaan ini.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar