Menyembuhkan Asli Untuk Thrush

Menyembuhkan Asli Untuk Thrush

Adakah terdapat penawar semula jadi untuk seriawan?

Juga terdapat pasti produk dan rawatan di luar sana bahawa tuntutan untuk menyembuhkan tetapi berapa ramai yang kekal? Apa kerja-kerja untuk beberapa tidak boleh bekerja untuk orang lain supaya perkataan 'mengubati' boleh mengelirukan kerana beberapa rawatan mungkin sebenarnya hanya berfungsi untuk mengurangkan gejala seriawan dan tidak membasmi mereka selama-lamanya.

Apakah pelbagai rawatan semula jadi atau 'penawar'?

Senarai di bawah adalah antara yang paling biasa rawatan semula jadi untuk seriawan. Harus diakui bahawa walaupun satu rawatan tunggal mungkin tidak kuat atau cukup berkesan untuk menghapuskan sepenuhnya keadaan.

Bawang putih

Bawang putih telah lama dikaitkan dengan mempunyai ciri-ciri terapeutik semulajadi dan penggunaannya agak meluas dalam keadaan yang lain dan juga seriawan, sebagai contoh, menurunkan tekanan darah dan kolesterol dan untuk menggalakkan kesihatan yang baik secara umum. Sebahagian hartanah bawang putih memberikan fungsi anti-bakteria, anti-biotik dan anti-kulat semulajadi dan ia adalah ini yang boleh membantu dalam mengurangkan seriawan atau sekurang-kurangnya mengurangkan keterukan gejala-gejala.

Minyak pokok teh

Teh minyak pokok telah lama digunakan sebagai antiseptik semula jadi dan diterima umum untuk mempunyai manfaat perubatan yang sangat baik termasuk rawatan jangkitan daripada kulat, bakteria dan virus, termasuk beberapa yang tahan antibiotik farmaseutikal konvensional.

Untuk jangkitan yis wanita mendapati teh minyak pokok berguna dalam memerangi gejala jangkitan yis faraj dengan meletakkan beberapa jika pada akhir tampon dan memasukkan ke dalam faraj mereka atau dengan meletakkannya pada liner atau tuala sepanjang malam / hari. Ia juga akan dapat dihapuskan pada kawasan yang dijangkiti sama ada dicairkan atau tidak bergantung kepada sensitiviti.

Penawar semula jadi lain termasuk cuka dan yogurt asli streaming.

Penawar holistik semula jadi untuk seriawan

Dalam usaha untuk meningkatkan dengan ketara peluang untuk menyembuhkan seriawan secara kekal (mengelakkan seriawan berulang) melalui kaedah semula jadi dan kemudian pakai yang merangkumi semua set langkah-langkah dan gaya hidup sihat adalah intipati pendekatan holistik untuk menangani keadaan yang alamat dari kedua-duanya dari di dalam dan di luar badan. Pendekatan ini mengakui bahawa seriawan yang tidak hanya berlaku secara tidak sengaja dan dalam usaha untuk membasmi seriawan untuk kebaikan maka ia adalah penting untuk membuat perubahan asas yang menangani punca jangkitan.

Satu ubat holistik cuba untuk menangani semua kemungkinan punca keadaan dan bukannya 'kertas lebih retak. Dengan berbuat demikian pesakit akan membuat perubahan gaya hidup yang penting yang bertujuan untuk pembersihan badan dari dalam, menggalakkan imuniti daripada penyakit dan mengembalikan keseimbangan semulajadi badan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar