Merawat Asid Reflux Sebelum ia Menyebabkan Kerosakan Tetap

Merawat Asid Reflux Sebelum ia Menyebabkan Kerosakan Tetap

Istilah perubatan bagi refluks asid adalah Gastro Esophageal Reflux Disease (GERD). Ia adalah hasil daripada tindak balas refluks yang tidak normal yang menyebabkan kandungan perut untuk membuat sandaran ke dalam esofagus dan mulut. Ini kuat asid perut gastrik boleh menyebabkan kerosakan mukosa, yang seterusnya boleh membawa kepada keadaan yang refluks kronik. Jika anda menghidap penyakit ini, anda perlu melihat ke dalam merawat lebih awal daripada kemudian.

GERD adalah hasil daripada peningkatan dalam asid gastrik yang dihasilkan dalam perut. Sebab-sebab awal keadaan asid yang berlebihan ini termasuklah obesiti, kehamilan, makanan yang besar, pemakanan yang tidak seimbang, dan juga ketat kain. Ia juga adalah mungkin bahawa jangkitan yis boleh menyebabkan gejala GERD seperti.

Penyakit ini terutamanya memberi kesan kepada orang dewasa, tetapi bayi dan kanak-kanak juga boleh mengalami. Pada kebanyakan orang dewasa, tindak balas refluks dirangsang dengan makan makanan tertentu. Hal ini terutama berlaku jika anda makan makanan yang sangat berasid dan baring sebelum pencernaan.

Terdapat tiga kaedah utama untuk merawat keadaan ini. Ubat-ubatan, ubat holistik, dan pembedahan. Walaupun ubat-ubatan dan pembedahan boleh menyebabkan komplikasi tambahan, pendekatan yang holistik untuk merawat GERD sering dapat membuktikan agak berjaya.

Kaedah holistik untuk berurusan dengan asid pencernaan melibatkan menyesuaikan diet anda. Salah satu pelarasan pertama harus mengelakkan makanan yang boleh memburukkan lagi keadaan refluks asid anda. Sebagai permulaan, anda mahu mengelakkan makanan berikut ...

* Grapefruits, oren, lemon, tomato dan jus yang berkaitan.

* Kentang goreng dan lain-lain makanan digoreng.

* Krim masam, ais krim, dan keju lembut.

* Minuman Keras, wain, teh, kopi, dan makanan pedas.

Anda boleh melihat bahawa majoriti makanan yang dinyatakan di atas adalah tinggi dalam lemak, asid, dan kafein. Ia juga harus diperhatikan bahawa ini bukan senarai lengkap makanan untuk mengelakkan.

Berikut adalah satu kaedah yang mudah untuk penghakiman yang makanan anda secara peribadi perlu berhenti makan. Menjejaki apa yang anda makan, kemudian memantau sama ada anda menderita dengan pertarungan pedih ulu hati akibat. Seperti yang anda temui yang makanan memberikan anda masalah - menghapuskan mereka daripada diet anda.

Sebagai alternatif, anda akan mahu untuk menggantikan makanan yang berbahaya dengan pilihan yang lebih sihat. Anda juga mungkin mahu cuba makan kurang pada setiap waktu makan. Mula makan lebih banyak makanan yang berikut ...

* Epal, jus epal, pisang, kubis, brokoli, kacang.

* Gandum dan pelbagai bijirin roti, bran, oat, beras (coklat dan putih).

* Chicken (dibakar), daging lembu tanpa lemak, ikan, pasta dan sayur-sayuran salad.

Strategi ini tidak hanya boleh membantu mengurangkan atau menyembuhkan refluks asid anda, ia juga akan membantu meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan dan daya hidup. Stick dengan rancangan ini selama kira-kira satu bulan, kemudian mengukur keputusan anda.

Juga, jika anda mempunyai sebarang masalah kesihatan pengurangan, anda harus berunding dengan doktor anda sebelum membuat apa-apa perubahan diet yang drastik. Tetapi apa sahaja yang anda lakukan, jangan mengambil refluks asid anda [http://www.healthfitnessinfo.com/a/disease/acidreflux/] syarat untuk diberikan. Ia boleh menyebabkan masalah yang serius jika tidak dirawat. Daftar keluar pautan di bawah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai merawat GERD.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar