Kulat Asli Nail - Give Me Sesetengah Pemulihan Semulajadi Untuk Kulat Nail

Kulat Asli Nail - Give Me Sesetengah Pemulihan Semulajadi Untuk Kulat Nail

Kulat kuku adalah suatu keadaan yang ramai orang mendapati membimbangkan. Keadaan ini timbul apabila kulat menyerang kuku anda dan menjangkiti ia. Kedua-dua kaki dan kuku terdedah kepada jangkitan ini. Walau bagaimanapun, ia berlaku lebih kerap di kaki. Sekumpulan kulat diketahui menyebabkan jangkitan pada jari dan kuku kaki adalah dermatophytes. Terdapat banyak kulat lain, ada yang mempunyai beberapa kesan kesihatan yang positif juga.

Kulat kuku didapati di lebih daripada 35 juta orang. Ia timbul dengan lebih kerap di kalangan lelaki berbanding wanita, dan kepada mereka yang berusia daripada golongan muda. Ramai orang mendapati keadaan ini amat membimbangkan kerana mereka perlu memakai flip flop dan menjalankan amaran lain semasa mengalami jangkitan ini. Walaupun rawatan yang sedia ada untuk penderitaan, ramai orang terus hidup dengan syarat, dengan anggapan bahawa tidak ada penawar sekalipun. Berita baik adalah bahawa beberapa ubat semula jadi yang berkesan wujud untuk keadaan ini, dan mereka boleh merawat kuku anda tanpa sebarang usaha. Adalah penting bagi anda untuk menggunakan prosedur ini kerap dalam tempoh masa yang lama untuk memastikan penyingkiran lengkap jangkitan.

Untuk jangkitan kuku, pencegahan adalah penawar terbaik. Kulat adalah organisma kecil yang tinggal di tempat-tempat yang lembap dan panas. Ini menjadikan kuku habitat yang sesuai untuk pertumbuhan dan perkembangan bentuk-bentuk kehidupan. Elakkan memakai kasut kedap udara yang tidak membenarkan mana-mana pengudaraan. Tukar sarung kaki anda jika mereka mendapat lembap. Elakkan berjalan berkaki ayam di tempat-tempat yang lembap seperti kolam dan pancuran berasingan. Kulat biasanya tinggal di tempat-tempat ini, dan ia adalah mustahil untuk mengesan organisma kecil dengan mata kasar.

Jika anda mengalami jangkitan kulat pada kuku anda, terdapat banyak remedi rumah semula jadi yang berkesan boleh merawat keadaan ini. Daripada jumlah ini, cuka dan minyak pokok teh yang menarik ini. Kedua-dua ubat-ubatan ini mempunyai ciri-ciri anti-kulat yang menjadikan mereka pilihan yang tepat untuk merawat jangkitan kulat.

Teh minyak pokok diekstrak dari pokok teh Australia digunakan sebagai ubat semula jadi terhadap jangkitan kulat di semua bahagian dunia. Anda perlu mencampurkan minyak zaitun dengan dicairkan minyak pokok teh dan menggunakannya secara langsung ke atas kuku dijangkiti. Sapukan campuran beberapa kali sepanjang hari untuk keputusan yang lebih baik. Anda juga boleh menyediakan campuran minyak lavender dan minyak pokok teh dan menggunakannya sebagai ubat antikulat.

Rawatan lain membuat penggunaan cuka epal cider dicairkan dalam air suam. Campurkan bahagian yang sama daripada dua ejen untuk menghasilkan ubat. Rendamkan kuku jari kaki selama kira-kira setengah jam dalam penyelesaian ini. Adalah penting untuk mengeringkan kaki anda dengan betul apabila anda selesai. Ini menghalang kerosakan selanjutnya oleh penyerapan kelembapan.

Sebagai alternatif, anda juga boleh mengambil satu sudu teh minyak zaitun dengan 2 titik minyak Oregano untuk merawat jangkitan anda. Oregano minyak pati mempunyai antibakteria, antikulat, ciri-ciri antiseptik dan analgesik dan benar-benar selamat untuk digunakan. Rawatan ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan. Gosok campuran dengan sempurna pada kuku dijangkiti.

Satu lagi remedi semulajadi popular melibatkan penggunaan serai minyak pati. Ada yang menggabungkan rawatan yang berbeza untuk menghilangkan kulat dengan cepat dan membuat kuku lebih sihat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar