Remedy Ayurveda Untuk Artritis

Remedy Ayurveda Untuk Artritis

Ayurveda boleh merawat hampir semua jenis penyakit yang boleh anda fikirkan tetapi ubat ayurveda untuk artritis agak biasa. Ia boleh dikaitkan dengan kesulitan yang adalah perkara biasa dalam artritis. Doshas berbeza dalam ayurveda biasanya digunakan dalam menerangkan penyakit yang berbeza yang kita rasa. Untuk artritis secara khusus, ia adalah dosha vata yang rosak. Apabila kita bercakap mengenai dosha vata, ia biasanya bercakap tentang udara. Apabila anda vata mendapat terjejas, ama atau toksin pencernaan akan meningkat pada peringkat. Ini ama berlebihan mendapat tertumpu di sendi anda yang menyebabkan kesakitan.

Penyokong Ayurveda mengubah keseluruhan diet anda untuk menterbalikkan kesan-kesan peningkatan ama dalam sistem anda. Menjauhkan diri dari makanan yang menyebabkan gas seperti kubis, kubis bunga, brokoli, bendi dan kentang. Orang-orang seperti kopi, teh, gula dan yogurt hanya perlu diambil dalam ke atas amaun yang konservatif. Sebab di sebalik sifat cermat sekali itu adalah supaya sistem anda boleh menyahtoksik diri sendiri.

Sebaliknya, makanan yang kaya dengan jintan putih, ketumbar, halia, bawang putih, Adas dan kunyit harus dipatuhi. Untuk membantu dengan keberkesanan detoksifikasi anda, anda perlu meningkatkan pengambilan jus buah-buahan segar, salad dan sayur-sayuran persediaan yang termasuk labu dan skuasy.

Kembali kepada peranan jus buah-buahan, minuman Vitamin C kaya yang besar untuk melegakan sebarang sakit sendi.

Anda juga boleh pergi untuk berpuasa jika badan anda membenarkan anda. Pastikan bahawa anda berpuasa dengan cara yang betul walaupun. Anda boleh jar sistem pencernaan anda jika anda cepat untuk jangka masa yang lama. Jangan sekali-kali cepat lebih dari sekali dalam seminggu. Tahap tenaga anda mungkin turun berbahaya; jika itu berlaku anda boleh minum jus sepanjang hari.

Ayurveda juga menyokong senaman ringan. Sudah tentu anda tidak patut lebih-latihan.

Urutan juga sesuai untuk merawat artritis sejauh ayurveda berkenaan. Jika terdapat sendi yang mengganggu anda benar-benar buruk, anda boleh meminta tukang urut anda untuk memberi tumpuan kepada mereka tetapi pastikan bahawa anda menggunakan mustard atau bijan minyak. Ubat ayurveda untuk artritis yang anda pilih adalah mengikut pilihan anda tetapi adakah kombinasi untuk meningkatkan kecekapan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar